Biešu salāti ar vājpiena biezpiena bumbām, kvinoju un grieķu jogurtu

Borjomi mediju pasākumā, kas bija veltīts vēlo vakariņu tēmai, baudīju trīs dažādus ēdienus, kuru receptes sadarbībā ar uztura speciālisti Ilzi Luteri radījis Restorāns 3 šefpavārs Ēriks Dreibants. Salāti, ko kā vakariņās ieteicamu ēdienu mums pasniedza starterī, pārsteidza ar bietes un biezpiena kombināciju. Biezpiena bumbiņas bija tik vieglas un gaisīgas! (Un es biezpienu nebiju ēdusi veselu mūžību!). Padalos ar šo recepti arī ar jums. 

Processed with VSCOcam with c2 preset

 

Starteris 4 personām vai pamatēdiens 2 personām

  • 2 gab. vārītas bietes
  • 1 paciņa vājpiena biezpiena
  • vārīta kvinoja
  • salātlapas vai dīgsti

Mērcei:

  • 4 ēd.k. grieķu jogurta
  • 1 tējk. sakapātas piparmētras
  • 1 tējk. citrona sulas
 
  1. Bietes sagriež daiviņās.
  2. No biezpiena, kas izberzts caur sietu, saveļ bumbiņas, pievienojot nedaudz grieķu jogurta.
  3. Uz šķīvja kārto vārītu kvinoju, salātlapiņas vai dīgstus, biešu daiviņas un biezpiena bumbiņas.
  4. Pasniedz ar mērci, kuru pagatavo, visas sastāvdaļas rūpīgi samaisot.

Recepte: Ēriks Dreibants, Restorāns 3 sadarbībā ar Borjomi
Foto: Happy Whispers

2 Komentāri on Biešu salāti ar vājpiena biezpiena bumbām, kvinoju un grieķu jogurtu

  1. Līga
    14/11/2018 at 20:03 (9 mēneši atpakaļ)

    Ja tās ir bietes (lai gan izskatās vairāk pēc arbūza), tad kā tās vāra, lai iegūtu tādu toni?

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      15/11/2018 at 11:48 (9 mēneši atpakaļ)

      Bietes gaišākas padarījusi foto apstrāde :) Taču, ja pareizi atceros, tās nebija mums visiem zināmās latviešu lillā bietes, bet kaut kādas citas. Tomēr tas bija tik sen, ka uz savu atmiņu šobrīd īpaši nepaļaujos :))

      Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *