Čia un laima limonāde

Kad pirmo reizi publicēju šīs limonādes attēlu savā Instagram kontā, kāda lietotāja noturēja to par dīķa ūdeni, kas pilns ar varžu ikriem. Čia sēklas, iespējams, patiesi ir viens no tiem superproduktiem, pie kura struktūras un izskata uzbriedinātā formā ir jāpierod. Varbūt esmu frīks, bet man čia sēklas ļoti patīk un iegaršojās jau no pirmās reizes, kad pagatavoju čia sēklu pudiņu. Limonāde ir vēl viens labs veids, kā uzņemt dienišķo devu šo brīnumsēkliņu.

chia_limonade

1 personai 

300 ml negāzēta dzeramā ūdens
2 ēd.k. (30 ml) svaigi spiestas laima sulas
2 ēd.k. (30 ml) kļavu sīrupa
2 tējk. (10 ml) čia sēklu
ledus gabaliņi pēc izvēles

  1. Lielā glāzē vai stikla burciņā ielej ūdeni, svaigi spiestu laima sulu un pievieno kļavu sīrupu.
  2. Ieber čia sēklas, kārtīgi samaisi un ļauj tām uzbriest 5-10 minūtes. Lai izvairītos no kunkuļiem, kamēr sēkliņas uzbriest, ik pa laikam kārtīgi samaisi dzērienu.
  3. Kad čia sāk līdzināties mazām želatīna bumbiņām, tās ir uzbriedušas, un dzēriens ir gatavs. Pēc vēlēšanās vari pievienot dažus gabaliņus ledus.

Šai receptei iedvesmojos no Brendan Brazier, profesionāla Ironman triatlēta, kurš pārtiek no augu valsts uztura. Brendans savai limonādei papildus pievieno 3 ēd.k. alvejas (aloe vera) sulas. Arī šādu versiju noteikti būs jāpagaršo – atliek vien sarūpēt alvejas sulu.

3 Komentāri on Čia un laima limonāde

  1. Katrīna
    02/06/2016 at 18:07 (3 gadi atpakaļ)

    Sveika, kur ir iespējams iegādāties čia sēklas?
    Katrīna

    Atbildēt
      • Katrīna
        08/06/2016 at 22:30 (3 gadi atpakaļ)

        Liels paldies!

        Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *