Grieķu jogurta deserts ar avenēm un plūmēm

Kārtains grieķu jogurta, ogu un auzu pārslu kārtojums lielā glāzē vai caurspīdīgā bļodiņā būs tiklab brīnišķīgs brokastu ēdiens kā veselīgs deserts. To pagatavot var ātri un pavisam vienkārši – atliek tikai apgrauzdēt auzu pārslas vai arī pievienot savu iecienīto granolu, augļus un gatavs!

photo-4

Sastāvdaļas:

  • grieķu jogurts
  • auzu pārslas
  • sarkanās un dzeltenās avenes
  • plūmes
  • brūnais muscovado cukurs 
  • kokosriekstu eļļa, gī sviests vai saldkrējuma sviests
  • kanēlis
  1. Pannā kokosriekstu eļļas vai sviesta pikucītī uz lēnas uguns apgrauzdē auzu pārslas. Der gan lielas, gan mazas auzu pārslas un, ja nav glutēna nepanesamība, droši vari izmantot visparastāko savu iecienīto pārslu veidu. Sviestu vai kokosriekstu eļļu liec tik daudz, lai pārslas nebūtu sausas, bet tām arī nav jāpeld taukos.
  2. Kad pārslas jau kļūst zeltaini brūnas, pievieno drusciņu cukura (vadies pēc savas garšas izjūtas, bet ar cukuru, protams, nevajag pārspīlēt). Muscovado cukura vietā var izmantot arī parasto brūno cukuru – pirmais vienkārši piešķirs papildu karameļu garšas niansi.
  3. Lielā, platā glāzē kārtās liec gabaliņos sagrieztas plūmes, grieķu jogurtu, avenes un  grauzdētās auzu pārslas. Pārkaisi ar kanēli.

Grauzdējot auzu pārslas, tās vajag pieskatīt, jo apdegušas pārslas būs rūgtas! Aveņu un plūmju vietā vari izmantot arī krāsnī ceptus ābolus, bumbierus vai citas sezonas ogas.

 

Recepte un bilde: happy whispers

1 Komentārs on Grieķu jogurta deserts ar avenēm un plūmēm

  1. Agnese
    19/10/2014 at 11:30 (6 gadi atpakaļ)

    Līgaaa! Šis ir kaut kas FANTASTISKS!!! Paldies! Aveņu un plūmju vietā liku blenderētas saldētas zemenes ar cukuriņu:)

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *