Griķu un rīsu miltu pankūkas ar sezonas ogām (vegāniskas!)

Viens no augusta uzdevumiem Džeimija Olivera (Jamie Oliver) kustības Food Revolution vēstniekiem ir pagatavot kādu no receptēm, kas atrodamas Džeimija jaunajā pavārgrāmatā Super Food Family Classics. Kopš pavasara arī es esmu oficiāli kļuvusi par vienu no šīs kustības vēstniecēm Latvijā. Tā kā vienmēr esmu gardu un veselīgu vegānisko pankūku recepšu meklējumos, ar prieku pieņēmu Food Revolution izaicinājumu un pagatavoju griķu miltu pankūkas ar sezonas ogām no pašu dārza. Lūk, recepte!

Sastāvdaļas:

  • 300 ml mandeļu piena
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 75 g blanšētu mandeļu
  • 100 g griķu miltu
  • 100 g rīsu miltu
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 1 gatavs banāns
  • olīveļļa 
  • 350 g sezonas ogu
  • 1 zariņš svaiga rozmarīna
  • kļavu sīrups
  • 4 ēd.k. grieķu vai kāda vegāniskā jogurta
  •  

    Gatavošana:

    1. Blenderī samal miltos griķus un mandeles,  rīsu miltus, cepamo pulveri, mandeļu pienu, pievieno vaniļas ekstraktu, kā arī nomizotu banānu un sablendē viendabīgā mīklā. (Es izmantoju nesaldinātu rīsu pienu).
    2. Uzkarsētā pannā uz vidējas uguns nelielā olīveļļas daudzumā cep pankūkas: uzlej mīklu un katrā pankūkā ieliec ogas, piemēram, zemeņu šķēlītes, meža zemenes vai avenes, mellenes, jāņogas u.c. Cep līdz zeltaini brūnas. (Džeimijs brīdina, ka pirmās pankūkas vienmēr sanāk mazliet jocīgas līdz pieregulējam cepšanas temperatūru, bet man jau pirmais cepiens izdevās labi!).
    3. Apgriez pankūkas otrādi, nedaudz piespied pie pannas ar lāpstiņu un pacep vēl pāris minūtes vai līdz otra puse zeltaini brūna. Gatavās pankūkas kārto šķīvī ar ogu pusi uz augšu.
    4. Pirms cept nākamās pankūkas, izslauki pannu ar papīra virtuves dvieli, jo ogas mazliet “pierauj” pie pannas, atkal uzlej nedaudz olīveļļas un cep nākamo kārtu.
    5. Iemērc rozmarīna zariņu kļavu sīrupā un viegli apslaki karstās pankūkas ar kļavu sīrupu. Ja vēlies, uz katras porcijas uzliec nelielu daudzumu jogurta un pasniedz kopā ar svaigām ogām. (Starp citu, es rozmarīna vietā vienkārši izmantoju baziliku, kas aug podiņā uz virtuves palodzes!).

    Jaunā Džeimija recepšu grāmata iznāca pavisam nesen – jūlija vidū, – un vairākas receptes no tās ir pieejamas arī JamieOliver.com. Apskaties, izmēģini un dalies sociālajos tīklos, izmantojot #FamilySuperFood un #FoodRevolution!

    Džeimijs saka, ka šo pankūku mīklu var uzglabāt ledusskapī, ja akurāt visas pankūkas nevar uzreiz apēst. Nesaskaitīju, cik daudz man izcepās, bet sanāca diezgan krietni.

     

    Bildes: Happy Whispers
    Recepte no Jamie Oliver grāmatas Super Food Family Classics

    1 Komentārs on Griķu un rīsu miltu pankūkas ar sezonas ogām (vegāniskas!)

    1. dzhii
      16/08/2016 at 20:20 (4 gadi atpakaļ)

      Sanāca pasausas. Bērns divas apēda un paziņoja, ka esot cietas un vairāk neēdīšot. Prasās klāt vairāk šķidruma – kefīrs vai jogurts, varbūt ola.

      Atbildēt

    Atbildēt

    Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *