Grūbu salāti ar sviesta pupiņām un karamelizētiem sīpoliem 

“Šie salāti top dienās, kad steidzos, bet tomēr vēlos ēst veselīgi un nodrošināt sevi ar enerģiju līdz vakariņu laikam,” stāsta receptes autore, kulinārā bloga Lindas Virtuve veidotāja Linda Tellgrena. “Bieži salātiem pievienoju arī kādu svaigo sieru, riekstus un sēklas. Reti kad manas ēdienu kombinācijas atkārtojas, tādēļ aicinu ikvienu būt radošiem savā virtuvē!” Un no Lindas patiesi var mācīties un iedvesmoties! Plašāku sarunu ar viņu lasi šeit.

Grubu salati ar pupinam
2 porcijām
  • 180 g vismaz 2 stundas izmērcētu grūbu
  • šķipsniņa jūras sāls
  • eļļa cepšanai
  • 1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts plānās šķēlītēs
  • 1 ēd. k. kļavu sīrupa
  • 1 tējk. balzamiko etiķa
  • 300 g sviesta pupiņu
  • 4 lieli sīpolloki, sagriezti gabaliņos
  • 80 g saulē kaltētu tomātu, eļļa notecināta
  • puse tējk. citrona sulas
  1. Vidēji lielu katlu pielej ar ūdeni un ieber grūbas, pieber šķipsnu sāls. Vāra līdz grūbas mīkstas (svarīgi arī nepārvārīt!). Noliek malā siltumā.
  2. Kamēr vārās grūbas, uzkarsētā eļļā uz pannas liek sīpolus. Maisot cep, līdz sāk kļūt caurspīdīgi. Pievieno kļavu sīrupu, sāli un etiķi. Uz mazas uguns turpina cep vēl 5-7 minūtes, kamēr sīpoli pilnībā karamelizējušies.
  3. Vidēji lielā katlā uzvāra ūdeni. Liek sviesta pupiņas un vāra apmēram 5 minūtes, kamēr tās ir al dente (ar nelielu kraukšķi vidū).
  4. Salātu bļodā liek siltās grūbas, sviesta pupiņas, sīpollokus un kaltētos tomātus. Pārslaka ar citronu sulu, samaisa. Liek porciju šķīvjos un pasniedz.

Recepte un bilde: Linda Tellgrena, Lindas Virtuve

1 Komentārs on Grūbu salāti ar sviesta pupiņām un karamelizētiem sīpoliem 

  1. Ilona
    12/10/2015 at 15:54 (5 gadi atpakaļ)

    Izlasot, izklausās debešķīgi garšīgi! Noteikti pagatavošu. Paldies :)

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *