Indijas riekstu piens

Pagatavot riekstu pienus ir salīdzinoši vienkārši, turklāt ar garšu ikreiz var paspēlēties. Viena Indijas riekstu piena recepte blogā jau ir, taču šī būs mazliet atšķirīga. Aizvadītajā nedēļas nogalē Urban Yoga jogas un atpūtas nometnē sievietēm, mēs ar Elzu pagatavojām Indijas rekstu pienu pēc ļoti vienkāršas receptes, un pasniedzām to kopā ar jaunajām MILZU brokastu pārslām bez pievienota cukura. (Šīs pārslas vēl ir izstrādes stadijā un mums bija ekskluzīva iespēja tās nodegustēt!). Lai maltīte būtu krāsaināka un gardāka, pievienojām meža zemenītes, mellenes un mazās meža avenītes.

DSC01676

DSC01681

2 personām

  • 75 g Indijas riekstu
  • 400 ml dzeramā ūdens
  • 1-2 ēd.k. agaves sīrupa
  • 1/2 tējk. kokosriekstu eļļas
  • šķipsniņa sāls
  1. Riekstus uz nakti (vai vismaz 4 stundas) izmērcē, pārlietus ar ūdeni. No rīta ūdeni nolej un riekstus noskalo.
  2. Lai pagatavotu riekstu pienu, visas sastāvdaļas liec blenderī un sablendē viendabīgā pienā.

Riekstu piena gatavošanai šoreiz izmantojām The Beginnings kokosriekstu eļļu un agaves sīrupu. Abi produkti ir nopērkami ne tikai Raw Garden Skolas ielā 12 un t/c SPICE 2. stāvā, bet arī daudzos eko veikalos un lielveikalā Stockmann.

The_Beginnings_agaves_sirups

The_Beginnings_kokosriekstu_ella

 

Ja blenderis ir gana jaudīgs, tas riekstus sasmalcinās pilnībā un pienu pirms lietošanas nebūs nepieciešams izkāst. Ja blenderis ir mazāk jaudīgs, pienu var izkāst caur rupjāku sietiņu vai marlīti, lai tajā nenokļūtu lielāki riekstu gabaliņi.

 

Recepte: Anya Ladra
Bildes: happy whispers un TheBeginnings.lv

1 Komentārs on Indijas riekstu piens

  1. Silvija
    23/08/2015 at 14:39 (5 gadi atpakaļ)

    Taisos vairakas reizes gatavot riekstu pienu.Bet sava negausiba apedu riekstus un atkal neka.Iztieku ar sojas pienu no Lidl!

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *