Indijas riekstu piens ar datelēm un kļavu sīrupu

Brokastīs reizēm nevajag neko vairāk par bļodiņu ar kvalitatīvu musli. Ja mājās ir mandeles vai rieksti, man patīk pašai blenderī pagatavot “pienu”, bet šad tad, protams, izlīdzos ar veikalā nopērkamajiem augu valsts “pieniem”. No gatavajiem mušļiem mani favorīti ir The Beginnings produkti, savukārt liela “pienu” izvēle atrodama veikalos Biotēka, Stockmann un citās eko bodītēs.

Indijas_riekstu_piens

1-2 porcijām

  • 2-3 saujas Indijas riekstu
  • 1-1,5 glāzes dzeramā ūdens
  • 1-2 tējk. kļavu sīrupa
  • 1-2 svaigās dateles
  • šķipsniņa kanēļa
  • daži pilieni vaniļas ekstrakta (pēc izvēles)
  1. Indijas riekstus pārlej ar dzeramo ūdeni un atstāj bļodiņā uz nakti izmērcēties.
  2. No rīta nolej ūdeni, liec riekstus blenderī, pievieno dateles (vēlams tikai mīkstumu, bez miziņas, ja tā ir cieta), pievieno šķipsniņu kanēļa, mazliet kļavu sīrupa un dažus pilienus vaniļas ekstrakta, ja patīk garša un smarža. Visu kārtīgi sablenderē.
  3. Pagaršo un pietjūnē garšas pēc savas gaumes – varbūt kādam prasīsies klāt šķipsniņa sāls, bet citam gribēsies vairāk kļavu sīrupa. Vislabāk riekstu piens garšo atdzesēts, bet var blenderī iemest pāris ledus gabaliņus, lai piens uzreiz būtu vēsāks. Otrs variants – blenderēšanai izmantot aukstu ūdeni.

Tā kā Indijas rieksti izmirkst ļoti mīksti, šo riekstu pienu nav nepieciešams nokāst. Ja blenderis ir gana jaudīgs, tad galarezultāts būs ļoti šķidrs, bez pamanāmiem biezumiem. Ja tomēr traucē kāds nesamalies dateles gabaliņš, pirms lietošanas izkās pienu caur sietiņu. Mīkstās dateles iesaku meklēt RIMI salātu aukstumskapjos ar nosaukumu Juicy Dates.

 

Recepte un bilde: happy whispers

4 Komentāri on Indijas riekstu piens ar datelēm un kļavu sīrupu

  1. Līva
    10/02/2015 at 12:39 (5 gadi atpakaļ)

    Sveika!

    liels paldies par šo blogu, sekoju visam cītīgi līdzi, prieks lasīt un iedvesmoties, smelties idejas:)

    Gribēju vaicāt par riekstiem kā tādiem, cik esmu dzirdējusi, tos ieteicams pirms ēšanas izmērcēt. Bet man nevisai patīk tā garša, ko gan varētu vēl paciest.. Taču darbā esot, gribas pēkšņi uzkost riekstus, un tad nu ņemu sauju mandeles, kuras nav mērcētas. Vai tik un tā es uzņemtu uzturvētības? Nemērcēti rieksti ir daudz “bezvērtīgāki” kā mērcēti?

    paldies!

    Atbildēt
    • Juris Ross
      15/02/2015 at 21:42 (5 gadi atpakaļ)

      Riekstos un sēklās esošie enzīmu inhibitori un fitāli rada smaguma sajūtu un būtiski ierobežo organisma spēju sagremot, kā arī neļauj uzsūkties uzturvielām. Mērcēšana neitralizē to.

      Atbildēt
  2. Ina
    19/02/2015 at 10:54 (5 gadi atpakaļ)

    Man mūždien aktuālais jautājums par blenderiem :) Kādu Jūs ieteiktu izvēlēties no savas pieredzes? Pietiekami jaudīgu, lai varētu gatavot ne tikai riekstu pienus, bet arī samalt riekstus sviestā, jo sviestu taču gatavo no nemērcētiem riekstiem, ne? Paldies!

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *