Jāņogu deserts ar datelēm

Šobrīd Latvijas dārzos, neskatoties uz saulītes skopumu, gatavojas sārtvaidzes jāņogas. Veselīgas, bet skābas – tīrā veidā daudz neapēdīsi! Starp citu, svaigas jāņogas var ēst ne tikai “plikas”, bet droši izmantot arī salātu mērcēs, pievienot salātiem, kā arī blendēt kokteiļos vai izmantot raw kūkām. Es pagatavoju pavisam vienkāršu desertu, ko var ēst arī brokastīs vai launagā.

 

janogu_deserts

red currant

 

1 personai

  • 1 gatavs banāns
  • 1 glāze jāņogu
  • 4-5 mīkstās dateles
  • kokosriekstu skaidiņas dekorēšanai
  1. Gatavošana ir pavisam elementāra: vienkārši sablendē gatavu, mīkstu banānu, nomazgātas jāņogas (bez kātiņiem) un 4-5 mīkstās dateles (bez kauliņiem).
  2. Pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno mazliet agaves sīrupa papildus saldumam. Saldāku garšu dos arī rozīnes.
  3. Dekorē ar svaigām, veselām ogām un kokosriekstu skaidiņām.

lapu_kaposta_datelu_koktelis_03

Seeberger_dateles

 

Mans favorīts ir RIMI nopērkamās dateles Juicy Dates (meklē aukstuma skapī, kurā atrodas salāti, diedzētie draugi u.tml. produkti) vai STOCKMANN atrodamās Seeberger Soft Dates, kas atrodas riekstu un žāvētu augļu plauktos. 

 

Recepte un bilde: happy whispers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *