Karstā šokolāde ar Indijas riekstiem

Šis sātīgais, tumīgais šokolādes dzēriens acumirklī uzlabo noskaņojumu. Baudi, lietum grabinoties aiz loga, tumsai piezogoties darbdienas vakarā, vai laiskās brīvdienu brokastīs ar mīļoto.

receptes_karsta_sokolade2 personām

  • 400-500 ml (1 bundža) kokosriekstu piena
  • 2 ēdamkarotes raw kakao pulvera (ar kaudzi)
  • sauja Indijas riekstu
  • 1-2 ēdamkarotes agaves vai brūno rīsu sīrupa
  1. Liec visas sastāvdaļas blenderī un sablenderē vienmērīgā masā. (Ja priekšroku dod šķidrākam, ne tik tumīgam dzērienam, vari iztikt bez Indijas riekstiem un pievienot ~4 ēdamkarotes ūdens.)
  2. Ielej dzērienu nelielā katliņā un uz lēnas uguns uzsildi līdz vēlamajai temperatūrai.
  3. Lej krūzēs un ieslīgsti negausīgā šokolādes baudījumā! Galarezultāts ir ļoti sātīgs.

Ja kokosriekstu piens bijis vēsumā, tas var noslāņoties, tāpēc pirms atvēršanas ieteicams bundžu sasildīt zem silta, tekoša ūdens un pēcāk kārtīgi sakratīt.

 

Recepte: Natasha Corret
Bilde: happy whispers

 

1 Komentārs on Karstā šokolāde ar Indijas riekstiem

  1. Lilita
    06/10/2014 at 12:49 (6 gadi atpakaļ)

    O, jā, gards un sildošs dzēriens! Man šāds vakaros neder. Tikai un vienīgi no rīta. ;)

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *