Agijas saldētā ķiršu kūka

Mana draudzene Agija bieži gatavo neceptās kūkas, kas ir ne tikai gardas, bet arī daudz veselīgākas par tiem našķiem, kuros netiek žēloti baltie milti, cukurs un olas. Ja vēlies palutināt sevi ar kūku, neatsakies! Izmēģini šo metodi, kas receptes autorei Agijai ļoti patīk, jo izmaksas nav liekas, kā tas mēdz būt citām svaigajām kūkām. “Saldētas ogas ledusskapī atradīsies teju ikvienam sevi cienošam latvietim,” piebilst Agija. “Šajā receptē var izmantot gan zemenes, gan avenes, gan mellenes, un pat dzērvenes”. 

Pamatnei: 

  • 250 g mandeļu
  • 5-6 dateles
  • 3 tējk. kokosriekstu sviesta (eļļas)

Pildījumam:

  • 400 g saldētu ogu (šajā gadījumā ķirši)
  • 400 g bezpiedevu jogurta
  • 1/2 citrona sula
  • 3-4 ēd.k. medus vai agaves sīrupa (pēc garšas)
  1. Mandeles sablendē, pievieno sasmalcinātas dateles un kokosriekstu eļļu un visu kārtīgi samīci līdz izveidojas puslīdz viendabīga masa. Liec kūkas veidnē.
  2. Sablenderē saldētās ogas ar citrona sulu un medu, pievieno bezpiedevu jogurtu. Ja prasās saldāku, pievieno vēl medu. Gatavo pildījumu lej formā un liec saldētavā uz pusotru līdz divām stundām. Ņem ārā no saldētavas 15 minūtes pirms pasniegšanas.

Agijas_kirsu_kuka_02

Agija_KolaKanca

 

Recepte un bildes: Agija Kola-Kanča

P.S. Papildu vizuālajam baudījumam seko Agijai Instagram! Viņa čivina arī Twitter.

1 Komentārs on Agijas saldētā ķiršu kūka

  1. Buka
    07/04/2015 at 19:46 (5 gadi atpakaļ)

    Izmēģināju recepti, bet kaut kā šķita pārāk ledaina, pievienotā jogurta dēļ, kad atlaidināju, tad atkal pārāk ūdeņaina šķita. Ķirši saldētavā vēl pa pilno, tāpēc taisīju nākamo kūku, bet jogurta vietā liku jau ierastos banānus un nedaudz indijas riekstus. Izdevās krēmīgāka.
    Paldies par recepti :)

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *