Krāsnī ceptu dārzeņu un turku zirņu Budas bļoda

Viens no šībrīža lielākajiem modes kliedzieniem veselīga dzīvesveida cienītāju vidū ir tā saucamās Budas bļodas (angliski – Buddha bowl). Par “Budas bļodām” ar sātīgām izejvielām piekrautās bļodiņas tā dēvē, atsaucoties uz līdzību ar Budas apaļīgo vēderiņu. Piedāvājam recepti no bloga Minimalist Baker krājumiem – krāsnī cepts saldais kartupelis, sarkanie sīpoli un brokoļi, pasniegti kopā ar pikantiem turku zirņiem un krāsnī apceptu lapu kāpostu (keilu).

buddha_bowl_05

2-3 personām

  • 2 ēd.k. eļļas
  • ½ sarkanā sīpola, sagriezta daiviņās
  • 2 lieli saldie kartupeļi, sagriezti daiviņās
  • 1 sauja brokoļu, sadalīti rozetītēs
  • 2 saujas lapu kāposta, kāts izgriezts
  • ¼ tējk. sāls un piparu
  • 425 g turku zirņu, nosusināti
  • 1 tējk. ķimeņu
  • ¾ tējk. čili pārslu
  • ¾ tējk. ķiploku pulvera
  • ¼ tējk. sāls un piparu
  • ½ tējk. oregano, pēc izvēles
  • ¼ tējk. kurkumas, pēc izvēles
  • 50 g tahini (sezama sēklu pastas)
  • 1 ēd.k. kļavu sīrupa
  • sula no ½ citrona
  • 2-4 ēd.k. karsta ūdens
 

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Liec saldo kartupeļu un sīpola daivas uz cepamās pannas, apslaci ar eļļu, pievieno sāli, piparus un liec cepeškrāsnī uz 10-15 minūtēm. Pēc tam apgriez kartupeļu daiviņas otrādi, pievieno ar eļļu apslacītus un garšvielām pārkaisītus brokoļus un cep vēl aptuveni 10 minūtes. Ja izmanto lapu kāpostu (keilu), visbeidzot pievieno arī to, apslacītu ar eļļu un pārkaisītu ar garšvielām, un turpini visu cept vēl 4-5 minūtes. Gatavajiem dārzeņiem ļauj atdzist.
  2. Kamēr dārzeņi cepas, uzsildi pannu uz vidējas uguns un bļodā sajauc turku zirņus ar garšvielām. Kad panna karsta, pievieno eļļu un apcep turku zirņus, ik pa laikam apmaisot. (Ja zirņi pārāk ātri apbrūnē, samazini uguni!).
  3. Kad zirņi ir jauki apbrūnējuši un smaržīgi, noņem pannu no uguns un ļauj zirņiem atdzist.
  4. Šai sātīgajai Budas bļodai lieliski piestāvēs tahini mērce, ko pagatavo, nelielā bļodiņā sajaucot tahini, kļavu sīrupu un citrona sulu. Maisi līdz visas sastāvdaļas vienmērīgi sajaukušās. Ja nepieciešams, vienmērīgākas konsistences iegūšanai pievieno mazliet karsta ūdens.
  5. Lai pasniegtu maltīti, sagriez kartupeļus mazākos gabaliņos, sadali dārzeņus 2-3 vienādās bļodiņās, pievieno turku zirņus un pārlej ar mērci.

Recepte un bildes: minimalistbaker.com
Sagatavoja Elza Upmane

3 Komentāri on Krāsnī ceptu dārzeņu un turku zirņu Budas bļoda

  1. Edīte
    24/09/2015 at 11:10 (4 gadi atpakaļ)

    Paldies par jaukajām receptēm!

    Kādus šajā receptē izmantojat zirņus, konservētus vai mērcētus. Ja mērcētus, tad cik ilgi?
    Paldies

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      24/09/2015 at 16:31 (4 gadi atpakaļ)

      Šajā receptē izmantoti konservētie zirņi, bet tikpat labi tas var būt tāds pats svars paša izvārītu zirņu. Tos pirms vārīšanas vislabāk izmērcēt uz visu nakti.

      Atbildēt
  2. ieva
    22/10/2016 at 18:36 (3 gadi atpakaļ)

    ļoti priecīgi garšīgas budas bļodiņas sanāca. paldies!

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *