Kraukšķīgā šokolāde ar godži ogām

sokolades_konfektesJa tu to vēl nezināji, tad tīra, dabiska šokolāde, kas gatavota no raw kakao, ir veselīga. Jā!

  • Kakako ir bagāts ar antioksidantiem, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem, aizkavējot novecošanās procesu.
  • Tas satur tādas minerālvielas kā magniju, dzelzi, hromu, mangānu, cinku, fosforu un daudzus citus.
  • Bagāts C vitamīna avots, kas palīdz stiprināt imunitāti.
  • Raw kakao satur triptofānu – jaudīgu noskaņojuma uzlabotāju, kam ir būtiska loma serotonīna izstrādē. Kā zināms, serotonīns atbild par labsajūtas izjūtu un mazina trauksmi.

Kad vakar Facebook ieraudzīju šo recepti, tūdaļ ķēros pie kraukšķīgo šokolādes konfekšu taisīšanas. Dažu sastāvdaļu vietā gan izmantoju citas, tāpēc zemāk redzamā recepte ir mana variācija par tēmu, taču noteikti vari izmēģināt arī oriģinālo recepti. Un, jā, es uzreiz dubultoju visas sastāvdaļas, jo raw jeb pēc svaigēdāju metodes gatavotai šokolādei vienmēr ir mazuma piegarša!

Tev vajadzēs:

2/3 glāzes kausētas kokosriekstu eļļas
2 ēd.k. brūno rīsu (vai agaves) sīrupa
4 ēd.k. raw kakao pulvera
2 ēd.k. mandeļu vai lazdu riekstu sviesta
1 tējk. kanēļa
3-4 tējk. kokosriekstu skaidiņu
2 ēd.k. godži ogu

  1. Sajauc bļodā kausēto kokosriekstu eļļu, kakao pulveri, saldinātāju, riekstu sviestu, kokosriekstu skaidiņas un kanēli. Visu labi samaisi.
  2. Lej šokolādi mazās papīra formītēs vai speciālā konfekšu . Ja mājās nekā tāda nav, taisi šokolādes tāfelīti, ielejot masu plastmasas kastītē apmēram pirksta biezumā.
  3. Kad šokolāde ielieta, katrā konfektē (vai vienmērīgi pa visu šokolādes tāfelīti) ieliec godži ogas un viegli iespied iekšā.
  4. Liec ledusskapī sacietēt. Ja nav pacietības – liec saldētāvā.

raw-cacao-powder

bio_planete_coconut_oil

 

Tā kā jūs Instagramā, bloga komentāros vai vēstulēs bieži jautājat, kādu zīmolu produktus es izmantoju un kur tos var iegātādties, tad piebildīšu, ka šoreiz izmantoju I love eco kakao pulveri (atrodams RIMI eko stendā), Crazy Jack organic rīsu un agaves sīrupus (pērku Prisma vai Stockmann), kā arī savu iecienīto Bio Planete kokosriekstu eļļu (veikali Zaļā Govs vai Eko veikals Šarlotes ielā). Tāpat visas sastāvdaļas šokolādes gatavošanai var iegādāties arī veselīgas ēšanas kafejnīcā/veikaliņā Raw Garden un daudzos eko veikaliņos.

Raw šokolāde kūst daudz žiperīgāk par parasto, veikalā iegādāto šokolādi, tāpēc tā ir jāuzglabā ledusskapī! Tiesa, turēt saldētavā nav obligāti. Labu apetīti!!!

 

Recepte atvasināta no Pauline Hanuise

Bilde: happy whispers (konfektes), edisongrainery.com (kakao), thetwistshop.ch (kokosriekstu eļļa)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *