Sarkanā kvinoja ar sparģeļiem, cukīni un saulē kaltētiem tomātiem

Šodien iedvesma vai gāž no kājām! Nesteidzīgā pusdienlaika pastaiga ar draudzeni pa saulaino Miera ielu uz mūsu iecienīto eko veikaliņu Zaļā Govs vainagojās ar pirmā pašmāju lapu kāposta (kale) nomedīšanu, kā arī svaigiem bioloģiskajiem cukīni un sparģeļiem. Pārnākusi mājās, tūdaļ iemērcu dateles un Indijas riekstus zaļajam kokteilim (ja sanāks labs, recepte būs blogā!) un ķēros pie pusdienu gatavošanas.

kvinoja_ar_spargeliem

1 personai

  • ½ glāze sarkanās kvinojas
  • ¼ – ½ svaiga cukīni
  • 5-6 sparģeļi
  • 3-4 saulē kaltēti tomāti (eļļā)
  • 1 ķiploka daiviņa
  • olīveļļa
  • kokosriekstu eļļa
  • sāls, pipari, čilli pārslas pēc garšas
  1. Kamēr kvinoja vārās, sagriez plānās šķēlītēs ceturtdaļu vai pusi no neliela, tieva cukīni un notīri sparģeļiem kātiņus (es parasti nomizoju apakšējos 2 cm).  Sagriez sparģeļus kumosam ērtos gabaliņos.
  2. Nomizo un smalki sakapā ķiploka daiviņu. Ļoti ērti ir izmantot speciālo ķiploku spiedīti. Ar olīveļļu viegli ieeļļotā pannā apcep ķiplokus, cukīni un sparģeļus (aptuveni 7-10 minūtes). Kad gatavi, pēc garšas pievieno sāli, piparus un čilli pārslas.

Kad kvinoja gatava, iemaisi tajā tējkaroti vai pusēdamkaroti kokosriekstu eļļas un mazos gabaliņos sakapātus saulē kaltētos tomātus. Šķīvī kārto vispirms kvinoju, pēc tam apceptos dārzeņus. Lapu apetīti!

photo-6 Recepte un bildes: happy whispers

4 Komentāri on Sarkanā kvinoja ar sparģeļiem, cukīni un saulē kaltētiem tomātiem

  1. Gunda
    16/06/2014 at 20:22 (5 gadi atpakaļ)

    Ļoti gardi! Es izmantoju gan sarkano, gan gaišo kvinoju un garšoja lieliski! Mīļš paldies par iedvesmu! :)

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      16/06/2014 at 21:04 (5 gadi atpakaļ)

      Man liels prieks! Kvinoja jebkurā krāsā ir patiesi garda! Agrāk tik mīļie griķi ir krituši nežēlastībā mūsmajās :)

      Atbildēt
  2. Marta
    30/07/2014 at 20:49 (5 gadi atpakaļ)

    Saiedvesmojos un gatavoju no tā, kas bija mājās. Sanāca trīskrāsu kvinoja ar ķiplokā apceptu cukini+mangoldu. Uzlēju dārzeņiem mirkli sojas mērces un par cik medus nebija pa rokai, pieliku pāris tējkarotes brūkleņu ievārījuma(dzelžaina loģika – ja nav medus, liekam brūklenes :) ). Sajaucu ar kvinoju un pieliku mozrellu. Likās, ka būs ļoti dīvaini, bet tas bija kaut kas absolūti pasakains! Paldies, Tu esi mūsu māju garšu jaunatklājēja. Rīt brokastīs būs čia ;)

    Atbildēt
  3. Simona
    07/06/2017 at 11:31 (2 gadi atpakaļ)

    Paldies par recepti,šī bija ļoti garda.

    Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *