Lapu kāposta un citrusu zaļā sula

Lapu kāpostam (angliski – kale) varbūt nepiemīt pati baudāmākā garša pasaulē, taču tas ir uzturvielām bagāts un tamdēļ ļoti iecienīts augu valsts uztura mīļotāju vidū. Esmu pārliecinājusies, ka lapu kāposts lieliski garšo kopā ar citrusiem, kas neiztralizē tā brīžam sīvo garšu. Šoreiz vesels iepakojums RIMI iegādāto lapu kāposta lapu tika izdzerts zaļās sulas veidā kopā ar saldajiem apelsīniem.

Lapu_kaposta_green_juice

500-600 ml sulas

  • 200 g lapu kāposta (viens RIMI iepakojums)
  • 4-5 apelsīni
  1. Lapu kāpostu noskalo, kātiņi nav jāizgriež. Apelsīnus nomizo un sagriez četrās daļās.
  2. To visu izspiež lēnās izspiešanas tehnoloģijas sulu spiedē – vispirms lapu kāpostu, pēc tam apelsīna daiviņas. Samaisi un dzer!

Citur pasaulē slow juicing veselīga dzīvesstila praktizētāju vidū ir ārkārtīgi populāra un man ir liels prieks, ka arī Latvijā parādījušies vairāki lēnās izspiešanas tehnoloģijas sulu spiežu veidi. Ar šo tehnoloģiju sula tiek izspiesta klusi un lēni, maksimāli saglabājot dabisko garšu un izejvielu uzturvērtību. Par savu Hurom otrās paaudzes sulu spiedi un minēto sulu gatavošanas tehnoloģiju jau nākamnedeļ blogā pastāstīšu mazliet vairāk.

Recepte un bilde: happy whispers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *