Mafini ar datelēm, āboliem un burkāniem

Ir tik forši pamosties svētdienas rītā, kas turklāt ir pēdējā kalendārās vasaras diena, un ieraudzīt virs galvas zilas debesis (man nekad, nekad neapniks jumta logi!). Nesteidzīgi mosties, sabužināt suni, saprast, ka arī tas nekur nesteidzas un labprāt turpina snauduļot. Un tad, šķirstot Instagram bildītes, ieraudzīt, ko tu ēdīsi brokastīs… :)

Tā šorīt, iedvesmojoties no Food Matters kontā pamanītas receptes, palutināju sevi un ģimeni ar kaut ko tik gardu, ka pēc brokastīm man tika pasludināts mājas arests un pieprasīta papildporcija. Tad nu aši, iekams neesmu aizmirsusi, pierakstīšu recepti, lai vēl kāds var palutināt savējos ar ko gardu un veselīgu. Recepte ir uz 6 lielajiem mafiniem, taču, ja ēdāju būs vairāk nekā divi, dubultojiet visu produktu daudzumu un cepiet visus 12! Pazudīs nemanot.

photo-3

photo

 

6 mafiniem

  • 1/2 glāze auzu pārslu
  • 1/2 glāze mandeļu
  • 1/2 glāze griķu miltu
  • 1 ola
  • 1/4 glāzes piena (jebkāda!)
  • 1 ēdamk. Makadāmijas riekstu (vai citas augu) eļļas
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. gaiši brūnā Muscovado cukura
  • 1 neliels burkāns, sarīvēts
  • 1 neliels ābols, sarīvēts
  • 1/2 neliela banāna, sagriezts šķēlītēs
  • 5 mīkstas Medjool dateles (vai izmērcētas žāvētās)  
  • šķipsniņa sāls
  • 12 mandeles 
  • kļavu sīrups pasniegšanai (pēc izvēles)
  1. Blenderī samal miltos mandeles un auzu pārslas. Miltiem nav jābūt pārspīlēti smalkiem – lai paliek neliela struktūriņa. Ber bļodā un pievieno griķu miltus, cepamo pulveri, kanēli un šķipsniņu sāls. Kārtīgi samaisi.
  2. Otrā bļodiņā sakul olu un tējkaroti Muscovado cukura, pievieno pienu, eļļu un visu vēlreiz sakul. (Cukuru var nelaist, bet šis piešķir burvīgu karameļu aromātu un garšas noti!).
  3. Šķidrajai masai pievieno sarīvētu ābolu, sarīvētu burkānu, nelielos gabaliņos sagrieztas dateles (ja izmanto žāvētās, iesaku iepriekš izmērcēt!) un šķēlītēs sagrieztu banānu. Samaisi un pievieno sausajai masai, viegli sajaucot visu kopā.
  4. Iekaisi katrā formītē sakapātas mandeles, pēc tam ar karoti ieliec mīklu. Tā būs diezgan bieza un ķepīga! Lūko, lai katrā formītē tiek gan dateles gabaliņi, gan banāni. (Es izmantoju silikona formītes, kuras nav nepieciešams ieeļļot. Rīkojies atbilstoši savas pannas īpašībām!).
  5. Cep uz 180-190 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 30 minūtes. Pasniedz vēl siltus, pārslacītus ar kļavu sīrupu, klausoties, kā visi Tevi slavē! :)

Lieliskās mīkstās dateles iesaku meklēt RIMI aukstuma skapjos, kuros stāv salāti. Tās ir izcili labas arī zaļajos un citos kokteiļos kā dabiskais saldinātājs. Mandeļu vietā var izmantot gatavos mandeļu miltus.

 

Recepte un bildes: happy whispers

12 Komentāri on Mafini ar datelēm, āboliem un burkāniem

  1. Kristīne
    31/08/2014 at 13:33 (6 gadi atpakaļ)

    Šis izklausās un izskatās super garšīgi. Būs jāpamēģina. :)

    Atbildēt
  2. Agra
    01/09/2014 at 08:47 (6 gadi atpakaļ)

    O, jā!!! Fantastiski, bet ar vienu lielu “mīnusu” – mazuma piegarša! Māsa godam turēja vārdu un tapa vēl 12 brīnumgardi muffīši!

    Atbildēt
  3. Tīna
    03/09/2014 at 09:36 (6 gadi atpakaļ)

    Izklausās labi. Kur Tu iegādājies dateles?

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      03/09/2014 at 10:49 (6 gadi atpakaļ)

      Lieliskas mīkstās dateles var dabūt RIMI aukstuma skapjos, kuros liek salātus – lūkojies pēc pelēkas kastītes ar uzrakstu “Juicy Dates 100% natural”. Vēl laba alternatīva ir RIMI dabūjamā I (love) Eco zīmola dateles.

      Atbildēt
  4. Ilze
    01/11/2014 at 23:18 (6 gadi atpakaļ)

    Lieliska recepte,paldies! Pilniigi noteikti ir jaacep dubultporcija :) Es cepu apalajaa keksa formaa,taa man likaas eertaak. Un dateles var likt krietni vairaak, es pieliku kaadas 25 noteikti, sanaaca lieliski. Nebija man klavu siirups,eedaam ar agaves siirupu. Un mums labaak garšoja auksta, tad pat siirupu nevajag.:)

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      02/11/2014 at 07:53 (6 gadi atpakaļ)

      Ai, kāds prieks, ka garšoja un izdevās! Noteikti vajag improvizēt arī turmāk – receptes allaž domātas iedvesmai!

      Atbildēt
  5. Eda
    08/02/2015 at 23:22 (5 gadi atpakaļ)

    Paldies par supergardo recepti! Aaarkaartigi garshiigi. Eedaam siltus, ar agaves siirupu, uzdzerot mandelju pienu!! Mmmm- svetdienas ” naksninjas”!

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      08/02/2015 at 23:49 (5 gadi atpakaļ)

      Ak, dievs, Eda, nekārdini! :) Kombinācija ar mandeļu pienu izklausās tik labi! Man liels prieks, ka garšoja!

      Atbildēt
  6. Kate
    20/09/2015 at 20:02 (5 gadi atpakaļ)

    Sveika, vai receptē var izmantot jau uzreiz auzu pārslu un mandeļu miltus, vai tie ir pārāk smalki?

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      21/09/2015 at 09:43 (5 gadi atpakaļ)

      Droši izmanto gatavos miltus. Es maļu mandeles, ja gatavo mandeļu miltu mājās nav, bet auzu pārslas vienmēr maļu pati – nemaz nezinu, vai auzu miltus veikalā pārdod :)

      Atbildēt
  7. Līga
    21/03/2017 at 12:42 (3 gadi atpakaļ)

    Sveika! Vai mandeļu vietâ var izmantot valriekstus?

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      21/03/2017 at 14:57 (3 gadi atpakaļ)

      Tu zini, es domāju, ka no valriekstiem “milti” īsti nesanāks un garša varētu būt rūgta. Varbūt lazdu rieksti kā alternatīva?

      Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *