Paša gatavots mandeļu piens

Es nespēju noticēt, ka bloga teju divu gadu pastāvēšanas laikā neesmu ievietojusi nevienu mandeļu piena recepti! Pagatavot to ir vieglāk par vieglu – vien jāapbruņojas ar nelielu pacietību, jo mandeles iepriekš jāizmērcē vismaz 8 stundas. Piena saldināšanai izmantosim mīkstas žāvētās dateles, bet dzēriena nokāšanai pietiks ar lielu, rupju virtuves sietiņu vai marles drāniņu.

mandelu_piens Sastāvdaļas:

  • 1 glāze mandeļu, izmērcētas 8 stundas
  • 2 – 3 mīkstas žāvētās dateles
  • šķipsniņa sāls
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 4 glāzes ūdens
  1. Mandeles liek bļodā aplej ar ūdeni (ar kādu 3-4 cm rezervi) un atstāj uz vismaz 8 stundām. Izmērcētās mandeles virtuves sietā noskalo zem tekoša ūdens un pirms blendēšanas ļauj apžūt. (Ja nav laika vai pacietības ilgāk gaidīt, droši blendē slapjas!).
  2. Visas sastāvdaļas ievieto blenderī un sablendē maksimāli viendabīgā dzērienā. Jo blenderis jaudīgāks, jo mazāk mandeļu biezumu. Ja dateles ir cietas, tās vēlams iepriekš izmērcēt.
  3. Virs bļodas uzliek lielu, parupju virtuves sietiņu vai divkārši salocītu marles drāniņu. Uzmanīgi nokāš pienu un rūpīgi nospiež sietiņā vai drāniņā palikušos biezumus.
  4. Gatavo pienu uzglabā ledusskapī, cieši aizvākotā traukā, aptuveni 2-3 dienas.

Mandeļu biezumus var izmantot veselīgu pankūku vai kēksiņu cepšanai – pārpalikumi nebūt nav jāizmet ārā! 

 

Recepte: Kris CarrCrazy Sexy Juice
Bilde: telegraph.co.uk

3 Komentāri on Paša gatavots mandeļu piens

  1. Indra
    29/06/2016 at 20:57 (3 gadi atpakaļ)

    Super, paldies par receptīti. :)
    Vienīgi gribēju pajautāt kā ar kaloritāti tajā un taukiem?

    Atbildēt
  2. Signe
    11/07/2017 at 13:22 (2 gadi atpakaļ)

    Sveika,
    gribēju jautāt, vai mandeļu pienam (un vispār gatavošanā ar mandelēm) tu mandelēm notīri miziņu?
    Zinu, ka mandeļu miziņa satur zilskābi (ja nekļūdos ar skābes pareizību), kas cilvēka organismā nokļūst ir indīga. Ja pa kādai apēd tad skaidrs – nekas liels, bet piena gadījumā jau tas būtu daudz.

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      11/07/2017 at 14:25 (2 gadi atpakaļ)

      Sveika! Miziņas noņemu tikai tad, kad neesmu slinka. Nekad laikam neesmu patērējusi mandeles tik lielā daudzumā, lai raizētos par to zilskābi :)

      Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *