Melno lēcu salāti ar sparģeļiem un grauzdētām mandelēm

Melnās jeb beluga lēcas kopā ar viegli apceptiem sparģelīšiem un grauzdētām mandelēm, pārlietas ar svaigu spinātu mērci – garšas kārpiņas dejo labsajūtā! Šīs receptes autors ir Kārlis Birmanis, fitnesa treneris. “Es vienmēr esmu par to, ka organismam ir jābūt pabarotam. Arī pēc fiziskas slodzes ir nepieciešams paēst, lai atjaunotu enerģijas krājumus un cukura līmeni asinīs,” saka Kārlis. Mūsu sarunu par to, kā ievērot sabalansēta uztura principus kā ikdienā, tā pie paaugstinātas fiziskās slodzes, lasi šeit, savukār zemāk atradīsi Kārļa iecienīto vakariņu (vai pusdienu!) salātu recepti.

Lecu_salati_ar_spargeliem

  • 1 glāze melnās jeb beluga lēcas
  • 1 garšīgs tomāts
  • sauja mazo, tievo sparģeļu
  • 1 sauja mandeles
  • 80 g jebkuru salātlapu (krokotie, lapu kāposts jeb kale, spināti, rukola u.c.)
  • 1 citrons sulai
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ķipoka daiviņa
  • sāls un pipari

Papildus var pievienot:

  • nepilna sauja kaltētu dzērveņu
  • kāds svaigs auglis
  • avokado
  • 10g rīvētu cieto sieru
  • mazliet gaļas vai zivs, pēc izvēles
 
  1. Zem vēsa ūdens noskalo lēcas un liec vārīties uz vidējas liesmas. Lēcas un ūdens attiecība ir 1:2. Kad ūdens būs izvārījies, lēcas būs gatavas aptuveni 15 minūtēs. Protams, vari sekot arī norādēm uz iepakojuma.
  2. Uzsildi pannu uz ieber mandeles. Regulāri tās apmasi, lai nepiedeg. Kad rieksti apbrūnināti, ļauj tiem atdzist un ar nazi sakapā nelielos gabaliņos. 
  3. Uz siltas pannas mazliet uzpilini eļļu un viegli apcep sparģeļus. Vari pievienot tiem mazliet sāli un piparus
  4. Blenderī ieliec spinātus un/vai rukolu, iespied ½ citrona sulas, pievieno olīveļļu, ķiploku un sāli ar pipariem. Sablendē līdz šķidras mērces konsistencei.
  5. Sagriez tomātus un citas sastāvdaļas, ko vēlies ko pievienot.
  6. Visas sastāvdaļas kārto šķīvī, aplej ar zaļumu mērci un apmaisi. Pasniedzot, uzrīvē cieto sieru.

Recepte un bilde: Kārlis Birmanis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *