Proteīna ogu maize no Topi Vesels

TopiVesels_vaksŠodien piedāvāju vienu recepti no bloga Topi Vesels autores Ances Annas Šternbergas jaunākās grāmatas Topi Vesels pavārgrāmata. Tā ir garšīga un veselīga bezglutēna, bezgraudu proteīna maize, kas būs lieliski piemērota cilvēkiem ar low-carb jeb zemu ogļhidrātu uzturu. 

Kā stāsta autore, pārmērīga ogļhidrātu lietošana uzturā var izraisīt ne vien aptaukošanos un diabētu, bet arī veicināt iekaisuma procesus, kas savukārt izraisa dažāda veida hroniskas saslimšanas un apgrūtina ķermeņa dabiskās spējas atjaunoties. Ja meklē veselīgas alternatīvas tradicionālajai maizei, izmēģini!

 

1 nelielam (15 x 10 cm) maizes klaipiņam:

  • 140 g ar dakšu saspaidīta banāna (apm. 2 mazi banāni)
  • 1 ēd.k. ar kaudzi kokosriekstu palmu cukura
  • 3 bio olas
  • 45 g zirņu proteīna
  • 25 g kokosriekstu miltu
  • 2 g sodas
  • 70 ml mandeļu piena (vai cita augu valsts dzēriena)
  • 30 ml citrona sulas
  • rīvēta citrona miza, no viena maza citrona
  • šķipsna sāls
  • 45 g melleņu (svaigas vai saldētas)
  • 45 g aveņu (svaigas vai saldētas)
 

Gatavošana:

  1. Iesilda krāsni uz 180°C grādiem.
  2. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru un iesmērē ar nedaudz kokosriekstu eļļas.
  3. Sablendē olas, banānus, cukuru un pienu.
  4. Bļodā samaisa kopā zirņu proteīna pulveri, miltus, sodu, sāli, citrona miziņas, tad pielej klāt olu maisījumu, samaisa.
  5. Pievieno citrona sulu un ogas, nogaršo. Ja nepieciešams pievieno vairāk citrona, ogu vai cukura.
  6. Lej mīklu cepamajā formā un cep apmēram 30-40 minūtes, ik pa laikam pārbaudot gatavības pakāpi.
  7. Maize ir gatava, kad tā ir salīdzinoši stingra un izveidojusies zeltaini brūna garoziņa.

TopiVesels_01

TopiVesels_02

Maizes iekšiene var būt nedaudz mitra un var likties neizcepusies – tas ir ogu dēļ, skaidro Ance, jo tās maizi samitrina no iekšpuses. Maize sastings un būs viegli sagriežama tad, kad atdzisīs.

Ance iesaka pagatavot vairākus maizes klaipiņus uzreiz, sagriezt šķēlēs un sasaldēt. Tad vakarā izņemt pāris šķēles ārā, un no rīta būs atlaidusies garda brokastu maize, kuru var pārsmērēt ar kokosriekstu eļļu vai Indijas riekstu sviestu. Labu apetīti!


Recepte un bildes pārpublicētas no Ances Annas Šternbergas grāmatas Topi Vesels pavārgrāmatas ar autores atļauju.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *