Šokolādes krēms svaigēdāju gaumē

Pamēģiniet uztaisīt šo desertu kādā ballītē un ļaujiet viesiem minēt, kas ir tā sastāvā! Man ir lielas aizdomas, ka lielākā daļa neuzminēs, ka šajā šokolādīgajā brīnumā ir paslēpies zaļais apaļvaidzis avokado. Un varbūt labāk nesakiet to bērniem, citādi var gadīties, ka viņi jūsu veselīgo šokolādes krēmu vairs neēdīs (runāju no pieredzes!).

raw_sokolades_krems_01

1-2 porcijām

  • 1 ēd.k. izkausētas kokosriektu eļļas
  • 1 liels (vai 2 mazi) gatavi avokado
  • 1 ēd. k. ūdens
  • 2 ēd. k. raw kakao pulvera (ar kaudzi)
  • 2 ēd.k. agaves sīrupa (vai medus)
  • šķipsniņa sāls (pēc izvēles)
  • ogas pasniegšanai (avenes, upenes, zemenes u.c.) 
  1. Izkausē kokosriekstu eļļu nelielā panniņā uz lēnas uguns.
  2. Traukā lej kokosriekstu eļļu, sagrieztu, saspaidītu avokado, un ūdeni. Sablenderē viendabīgā masā.
  3. Pievieno kakao pulveri un agaves sīrupu vai medu, mazliet iemaisi ar karoti, lai pulveris neiet pa gaisu un atkal sablenderē.
  4. Pagaršo, pietjūnē garšu – varbūt prasīsies vairāk kakao vai saldinātāja. Man kopā ar kakao patīk pievienot arī mazu šķipsniņu Himalaju sāls. Iespējams, blenderēšanas procesā būs nepieciešams mazliet vairāk ūdens nekā norādīts receptē, bet papildu ūdeni pievieno ļoti uzmanīgi, lai masa beigās nav pārāk šķidra. Gan pirms ielikšanas ledusskapī, gan pēc tam masai jābūt kā krēmam, kas labi stāv un neizplūst.
  5. Liec krēmu trauciņos, kuros pasniegsi, un uz 1 stundu atstāj ledusskapī. Pasniedz rotātu ar ogām, kas ziemā var būt saldētas un atkausētas, bet vasarā – svaigas. Var pārliet ar drusciņu kļavu sīrupa.

Ja gatavo nelielu daudzumu, vislabāk izmantot rokas blenderi. Dubultojot devas labāka izvēle būs stacionārais blenderis ar krūzi.

 

Recepte: Natasha Corrett    Bilde: happy whispers

15 Komentāri on Šokolādes krēms svaigēdāju gaumē

  1. Aija
    19/02/2015 at 14:37 (5 gadi atpakaļ)

    Forša recepte. es Bali iemācījos vēlvienu ļoti interesantu un ārkārtīgi vienkāršu svaiga šokolādes krēma recepti. Tikai 2 sastāvdaļas raw šokolādes pulveris un banāns. Banānu un šokolādes pulveri sablenderē kopā. Vienīgais nosacījums banānam jābūt gatavam un saldam, var ņemt lady finger banānus bet var arī parastos. Laba tekstūra un galvenais ārkārtīgi vienkārši.

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      20/02/2015 at 00:43 (5 gadi atpakaļ)

      Jā, arī fakts, tikai Bali banāni kvalitatīvāki nekā Latvijā :) Cita garša un daudz lielākas variācijas iespējas.

      Atbildēt
  2. juris
    19/02/2015 at 16:23 (5 gadi atpakaļ)

    neticami, būs noteikti jāpamēģina!

    Atbildēt
  3. Patrīcija
    19/02/2015 at 17:57 (5 gadi atpakaļ)

    Kur var iegādāties kokosriekstu eļļu? Un vai var to ar kaut ko aizstāt? :)

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      20/02/2015 at 00:42 (5 gadi atpakaļ)

      Visos eko veikalos būtu jābūt, kā arī nu jau Stockmann pārtikas preču nodaļā. Ir veikali arī internetā. Šajā receptē aizvietot īsti nevajadzētu ar ko citu, jo kokosriekstu eļļa ne tikai dod maigu, jauku garšum bet ledusskapja vēsumā sacietēs, padarot šo krēmu stingrāku. Iesaku nopirkt īsto eļļu un atklāt tās burvīgumu. Manās receptēs tā figurē ļot bieži :)

      Atbildēt
    • Eva
      20/02/2015 at 14:05 (5 gadi atpakaļ)

      Es Valdemāra Rimi nopirku pie latviešu eko produktu plauktu sadaļas.. laikam saucas Rimi “Klēts”

      Atbildēt
  4. Indra
    23/02/2015 at 21:38 (5 gadi atpakaļ)

    Wow! Es to tikko uztaisīju un esmu jau sajūsmā (jāsagaida vēl tā 1h ledusskapī). Izmantoju medu un pieliku arī ieteikto šķipsniņu sāls. Viss blendera trauks jau izlaizīts :) Jāatzīst, ka pirms tam likās, ka būs traki trekns un smags, bet avokado piešķir tādu svaigu un vieglu garšu, un paliek arī ļoti laba pēcgarša.
    Paldies par recepti!

    Atbildēt
    • Maija
      26/02/2015 at 21:20 (5 gadi atpakaļ)

      Piekrītu par visiem 100%! Esmu sajūsmā, vienreizēji garšīgi! Liels paldies, Līga, par recepti! Un ja nepasaka no kā pagatavots, tad uzminēt man šķiet ir neiespējami :) Vēlreiz paldies!

      Atbildēt
  5. Inese
    31/03/2015 at 10:14 (5 gadi atpakaļ)

    Kur nopirkt Raw kakao?

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      28/05/2015 at 19:41 (5 gadi atpakaļ)

      Eko veikalos un Raw Garden jautāt pēc kakao pulvera. Tas būs tas nesaldinātais, dabiskais. Galvenais nesajaukt ar cukurotajiem maisījumiem, no kuriem taisa kakao dzērienus bērniem.

      Atbildēt
  6. Aiga
    28/05/2015 at 18:29 (5 gadi atpakaļ)

    Ļoti gards deserts! Gatavoju jau vairākas reizes un ar recepti pat dalījos ar draugiem no citām valstīm! Paldies par iedvesmu izmēģināt ko jaunu :)

    Atbildēt
  7. Kristīne
    16/03/2016 at 20:58 (4 gadi atpakaļ)

    Vai šo kremu var gatavot no rīta un ēst vakarā?

    Atbildēt
    • Līga | happy whispers
      18/03/2016 at 12:17 (4 gadi atpakaļ)

      Domāju, ka vislabāk tomēr garšos svaigs, jo avokado ir avokado :) Noteikti iesaku uzglabāt ledusskapī pirms pasniegšanas.

      Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *