Zaļā sula no romiešu salātlapām un augļiem

Kopš manā virtuvē ir parādījusies lēnās izspiešanas tehnoloģijas Hurom sulu spiede, arvien biežāk brokastīs vai launagā zaļā kokteiļa vietā pagatavoju svaigi spiestu sulu. Visbiežāk sulu spiežu tieši no dažādiem zaļumiem un dārzeņiem, taču šad un tad eksperimentēju arī ar augļiem. Garāku aprakstu par šo lielisko sulu spiešanas tehnoloģiju un svaigi spiesto sulu uzturvērtību jau drīzumā publicēšu laimīgo čukstu lappusēs, taču šoreiz piedāvāju vienu zaļās sulas jeb green juice recepti, kurā romiešu salātlapas satikās ar ābolu un citrusaugļiem.

romiesu_salatlapu_auglu_zala_sula

2 porcijām

  • 1 romiešu salātlapu galviņa
  • 1 banāns
  • 2 apelsīni
  • 1 ābols
  • puse citrona
  1. Sagatavo augļus sulas izspiešanai: salātu galviņai nogriez saknīti un sakapā vai saplucini, banānu nomizo un sagriez nelielos gabaliņos. Nomizo un sagriez daiviņās apelsīnu un citronu. Tā kā pērku bioloģiskos ābolus, tos nemizoju.
  2. Lēnās izspiešanas tehnoloģijas sulu spiedē vispirms liec visas mīkstās sastāvdaļas – banānus un salātlapas. Pēc tam izspied apelsīnus un citronu, bet kā beidzamās – ābola daiviņas (par secības niansēm sīkāk pastāstīšu rakstā par šo sulu spiedi).
  3. Samaisi un dzer!

Protams, romiešu salātlapu vietā var izmantot spinātus, lapu kāpostu vai jebkurus citus vērtīgos zaļumus, kas ir pieejami. Šajā receptē var iztikt arī bez banāna, taču zaļo sulu iesācējiem patiks tā piedotais, dabiskais saldums.

 Izdzerot svaigi spiestu augļu un dārzeņu sulu organisms tiek nodrošināts ar lielāku vērtīgo uzturvielu devu. Dzerot dažādu sulu kokteiļus, mēs ļaujam vitamīniem, minerāvielām un citām bioloģiski aktīvajām vielām uzsūkties līdz pat četras reizes labāk, jo no sulas ir atdalīta nešķīstošā un nesagremojamā diētiskā šķiedra. 

 

Recepte un bilde: happy whispers

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *