Cepta saldā kartupeļa daiviņas

Man ļoti, ļoti garšo saldais kartupelis. Pie mums Latvijā esmu manījusi tikai oranžo versiju, taču, dzīvojot Bali, gadījās mieloties arī ar tumši violetiem un pavisam gaišiem saldajiem kartupeļiem. Ikdienā vecos labos kartupeļus, kādus tos pazīstam no bērna kājas, vairs tikpat kā negatavoju – izņēmums ir pirmie jaunie kartupelīši, kad tie vēl ir pavisam mazi un svaigi, un kopā ar citām saknēm krāsnī ceptas kartupeļu daivas (parasti ziemā). Toties saldais kartupelis manā ēdienkartē ir biežs viesis un vislabāk man patīk tieši krāsnī ceptais.

 Tev vajadzēs:

  • saldos kartupeļus
  • olīveļļu vai vīnogu kauliņu eļļu
  • kanēli
  • paprikas pulveri
  • svaigu rozmarīnu (der arī timiāns vai abi)
  • čili pārslas
  • sāli
  1. Kartupeļus kārtīgi noberž, nomazgā un sagriež garās daiviņās. (Var mizot, bet es lielākoties cepu un apēdu ar visu mizu).
  2. Nelielā burciņā ar aizskrūvējamu vāku ielej nedaudz olīveļļas (tik daudz, lai var sirsnīgi apslacīt visu sagatavoto kartupeļu daudzumu), pievieno kādu tējkaroti kanēļa, tējkaroti paprikas pulvera, šķipsniņu čili, uzskrūvē vāciņu un pamatīgi sakrata. (Šādu daudzumu kanēļa un paprikas izmantoju uz 2 lieliem kartupeļiem. Ja porcija ir lielāka, garšvielu daudzumu attiecīgi var palielināt).
  3. Kartupeļus liek ar rozmarīna un timiāna zariņiem izklātā pannā (vēlams vienā kārtā), apslaka vai izvārta eļļā un cep līdz 200 grādiem sakarsētā krāsnī (režīms augša-apakša) aptuveni 30 minūtes jeb līdz tie gatavi. Pa vidam mēdzu kartupeļus vismaz 2 reizes apgrozīt, lai tie izcepas vienmērīgāk.
  4. Lai iegūtu kraukšķīgāku virskārtiņu, pēdējās cepšanas minūtēs mēdzu ieslēgt grila režīmu un augstāku temperatūru, pirms tam gan izlasot laukā rozmarīnu, jo tas grila režīmā vienkārši sadeg.

saldais_kartupelis_01


Recepte un bildes: happy whispers

3 Komentāri on Cepta saldā kartupeļa daiviņas

  1. Egija
    30/06/2015 at 13:40 (4 gadi atpakaļ)

    Izklausās un izskatās apetalīgi, bet cena Latvijā saldajiem kartupeļiem ir tomēr neadekvāta, tādēļ tomēr izvēlos tā vietā citas lietas. Bet kādreiz jau sevi iepriecināt var :)

    Atbildēt
  2. Līva
    01/07/2015 at 14:58 (4 gadi atpakaļ)

    Sveika,
    man ir nepieklājīgs jautājums.. Kā Tev izdodas tik skaisti sagriezt šo kartupeli? Es gan to nopērku, tad turu ledusskapī..un neilgi pirms maltītes pagatavošanas,izņemu,nomizoju un… ar ārprātīgām mokām cenšos sagriezt, bet tas ir diezgan ciets un man iet grūti! Uz sporta zāli eju, vaina nav “spēkā”:)
    Varbūt kļūda ir to turēt ledusskapī?

    Kā arī pie reizes vēlos pajautāt Tavu viedokli par dārzeņu (tomātu,gurķu) turēšanu ledusskapī – es tā daru, bet esmu dzirdējusi,kas tas nemaz nav labi, tad izdalās kaut kādas..vielas. Ieteicams esot dārzeņus turēt istabas temperatūrā?
    Būšu pateicīga par Tavu viedokli un zināšanām šajā jautājumā!

    paldies jau iepriekš!

    Atbildēt
    • Kate
      17/05/2016 at 12:19 (3 gadi atpakaļ)

      Gurķi un tomāti ledusskapī zaudē garšu…

      Atbildēt

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *