Uzkoda ar Brie sieru un persiku-aprikožu ievārījumu

Vienkārša, bet supergarda uzkoda, ko var ātri pagatavot ballītei vai vēlajām brokastīm, ir crostini jeb apgrauzdēta bagetes šķēle ar mīksto sieru un ievārījumu. Pasniedz crostini kopā ar svaigiem un žāvētiem augļiem, valriekstiem vai grauzdētām mandelēm – garšām, kas papildina, nevis nomāc viena otru. Brie sieram, kas šoreiz bija mana izvēle, lieliski piestāv ne tikai persiku un aprikožu ievārījums, bet arī dzērveņu, vīģu, bumbieru, aveņu un zemeņu džemi. Ievārījuma burciņu pirms pasniegšanas vēlams paturēt ledussakpī, lai vairāk izceltu izvēlētās piedevas garšu.

naturek_crostini_06Sastāvdaļas:

  • NaTurek Brie siers
  • persiku-aprikožu ievārījums 
  • baltmaizes vai graudu bagete
  • vīnogu kauliņu eļļa vai sviests 

Gatavošana:

  1. Bageti sagriež pirksta biezuma šķēlēs, noziež virspusīti ar eļļu vai sviestu, izkārto ar cepamo papīru izklātā pannā un cepeškrāsnī 180′ temperatūrā apgrauzdē aptuveni 3-4 minūtes vai līdz maizītes zeltaini brūnas.
  2. Pusi no apgrauzdētajām šķēlītēm uz tās pašas pannas apgriež otrādi un noziež ar eļļu vai sviestu, uzliek šķēlīti Brie siera un vēlreiz iešauj cepeškrāsnī līdz siers izkusis.
  3. Otru pusi grauzdēto šķēlīšu tikmēr izkārto uz šķīvja un uzliek necepta Brie siera šķēli.
  4. Abu veidu maizītes pasniedz kopā ar persiku-aprikožu ievārījumu un citām izvēlētajām piedevām. Papildu garšas niansei crostini var apkaisīt ar sasmalcinātiem pistāciju gabaliņiem. (Es šoreiz izvēlējos Stockmann nopērkamo saldā persika un aprikožu ievārījumu ar godži ogām un Gvatemalas kardamonu, kas īpaši piemērots tādiem sieriem kā Brie, Camembert, Brillat-Savarin, Chaource u.c.).

naturek_crostini_07naturek_crostini_08

NaTurek_siers_01

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *